dimarts, 30 de març de 2010

Biomimetisme

Què és el BIOMIMETISME?

Innovar copiant a la Natura.
És com la tecnologia, la ciencia, etc. es dediquen a reproduir/copiar artificialment les propietats essencials d'un o diversos sistemes biològics.

Un dels objectius principals del biomimetisme és obtenir mecanismes que operen/funcionen bé en la naturalesa per a aplicacions directes en diversos camps tecnològics i científics.
El terme és sinònim de biònic, biònica.

Un exemple molt conegut de biomimetisme és:L'edifici Eastgate aprèn a climatitzar igual que els tèrmits refreden els seus monticles de fang.Els insectes ho aconsegueixen dirigint les brises de manera enginyosa des de la base de les càmeres amb fang fred i humit i tornant a redirigir aquest aire refredat al cim.

I un altre d'interessant:Els trens ràpids de Renfe tenen les seues màquines amb una forma biomimetitzada del cap i bec d'algunes aus.

Per a més exemples:


Redes- Punset parla amb Janine Benyus (Presidenta del Biomimicry Institute) del biomimetisme - 1 Part - 2ª Part - 3ª Part


dilluns, 29 de març de 2010

Setmana Cultural - Cinema als ABC d'Alcoi

Dintre de les activitats de la XXII Setmana Cultural demà 1r, 2n i 3r de la ESO tindrem cinema als cines ABC d'Alcoi. La pel·lícula: "Percy Jackson y el ladrón del rayo".

Percy Jackson y el ladrón del rayo

TÍTOL ORIGINAL

Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief

ANY

2010

DURACIÓ

119 min.

PAIS

Estats Units

DIRECTOR

Chris Columbus

GUIÓ

Craig Titley (Historia: Rick Riordan)

MÚSICA

Christophe Beck

FOTOGRAFIA

Stephen Goldblatt

REPARTIMENT

Logan Lerman, Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario, Pierce Brosnan, Catherine Keener, Rosario Dawson, Uma Thurman, Sean Bean, Kevin McKidd, Steve Coogan, Joe Pantoliano, Melina Kanakaredes, Erica Cerra, Chelan Simmons, Jake Abel, Serinda Swan, Luke Camilleri, Stefanie von Pfetten

PRODUCTORA

Coproducció EEUU-Canadá; 1492 Pictures / Fox 2000 Pictures / Imprint Entertainmen

GÈNERE

Fantàstic. Aventures. Comèdia. Mitologia

ESTRENA

Espanya (19-02-2010) , Estats Units (12-02-2010)

SINOPSIS

Adaptación de la novela publicada en España con el título de 'El Ladrón del Rayo'. La novela trata la historia de un chico aparentemente normal (Lerman) que, tras acudir a un campamento, descubre que es hijo del dios de los mares, Poseidón, y que su mejor amigo Grover (Jackson) es un sátiro. A partir de ahí, Percy y sus dos amigos (dos semidioses y un sátiro) recorrerán unos Estados Unidos plagados de monstruos mitológicos para restaurar el orden cósmico antes de que se ponga el sol en el día más largo del año. Percy busca recuperar la paz, rescatar a su madre, conocer a su padre y comprender quién es él mismo. Todo un reto para el que contará con apenas 10 días. (FILMAFFINITY)


Èxit de l'hora del planeta

La convocatòria del passat dissabte, L'hora del planeta, va resultar ser tot un èxit. Ací teniu la prova:

Problemes amb les fotos dels blogs de Blogger

Sembla que aquesta vesprada hi ha un xicotet problema amb les imatges dels blogs de blogger, és a dir, amb tots els blogs blogspot.

Desde Blogger ens han asegurat que estan tractant de solucionar el més promte possible el problemeta. I és que un Blog sense imatges no és el mateix.

Perdoneu les molèsties i desitgem que tot torne a la normalitat el més promte possible.

Quin temps farà? L'oratge

Ara que molta gent està pensat en anar-se'n de vacances de Setmana Santa, preocupa conèixer quin temps farà?.
Per a conèixer les previsions del temps a Internet podem trobar moltes pàgines i fins i tot widgets/gadgets per a posar en la teua web o blog.

Ací vos deixe un exemple de Meteored.com, però hi ha molts més a Internet:

Pàgines per a consultar les previsions del temps meteorològic:


En aquesta última, podem en temps real arreplegar dades meterològiques de diverses ciutats de la comunitat valenciana on hi ha estacions.
Fins i tot pots pegar una ullada en temps real a la "bandeja" a través de la webcam de la conselleria de turisme

diumenge, 28 de març de 2010

Exposició "La evolución de Darwin" a Granada

Inagurada el passat 19 de març al "Parque de las Ciencias" de Granada es podrà veure fins a octubre d'aquest any una excel·lent exposició al voltant de Darwin i la seua teoria de l'evolució.
Si aquestes festes de Setmana Santa, o en les de Sant Jordi, o fins i tot a l'estiu, teniu pas per Granada no us perdeu aquesta magnífica oportunitat de coneixer millor l'obra d'aquest gran naturalista del segle XIX.L'exposició està coproduïda pel Parque de las Ciencias, la Fundació Calouste Gulbenkian de Lisboa, l'American Museum of Natural History de Nova York i el Museo Nacional de Ciencias Naturales (CSIC).


divendres, 26 de març de 2010

Apaaaaaaaaga !!! Apagada de llums demà 27/03/2010

Una iniciativa de la reputa agrupació independent WWF (que promou la conservació de la Natura) és la que es portarà a terme demà, 27 de març de 2010 contra el canvi climàtic. Es tracta de que tot el món, apague les llums demà una hora, és el que s'ha vingut a denominar "L'hora del planeta".


El més segur és que no represente un estalvi energètic molt gran (la inciativa que ja porta fent-se uns quants anys, l'any passat sols va representar un estalvi energètic de l'1 %), però preten donar un toc d'atenció als liders mundials per a que es posen a fer coses i pendre mesures per tal de parar aquest canvi climàtic que a tots ens afecta.
Tots podem posar de la nostra part i així apagar demà de 20:30 a 21:30 hores les llums de casa, aprofitar per a estar amb els de casa contant-se coses, amb els amics, etc, però en la foscor més absoluta. És una manera senzilla de concienciar i concienciar-nos de que és un problema que ens afecta a tots.


Moltes organitzacions, ciutats, entitats, agrupaciones, etc ja han manifestat que van a secundar la proposta. Per a que et fages una idea, ací et deixe alguns dels que demà apagaran les llums:

  • Real Madrid CF, Valencia CF, Athletic Club de Bilbao, Sevilla FC
  • L'Alhambra i el Generalife
  • El "Piruli" de RTVE a Madrid
  • més de 180 ciutats a tota Espanya i més de 4000 a tot el món.
Fes com diu José Mota: "Apaaaaaaaaaaaaaga"
Ací teniu el video de la paròdia de l'"apagón analógico de la Tele"

dimecres, 24 de març de 2010

Còmics online

A Internet també podem trobar moltes aplicacions que et permeten crear les teues tires còmiques online. Així pots fer acompanyar els teus treballs de còmics, o al teu blog, web, etc.Hi ha diverses webs que ofereixen aquestos serveis, en unes no cal ni tan sols registrar-se, encara que d'altres si.

Ací teniu alguns exemples i les adreces on podeu fer els vostres comics:- Make Beliefs Comix!
- Stripgenerator
- Bits Trips for Schools
- Dilbert
- Pixton
- Comiqs
- ToonDoo
- Marvel Super Hero Squad
- Pikikids
- etc.

dimarts, 23 de març de 2010

Gadgets

A internet podem trobar moltíssims gadgets. Hi han gadgets funcionals, educatius, de servicis, i també de graciosos.

En aquest cas vos deixe amb tres gadgets de aBowman que no tenen desperdici.

Si a casa els teus pares no et deixen tindre un animalet, no et preocupes, ací pots triar.

Posa un hamster en la teua vida


O bé, qué tal uns peixets de colors? Alimenta'ls clicant i allà on portes el cursor et seguiran.


Pingüins. Meneja'ls clicant damunt d'ells.

divendres, 19 de març de 2010

Punset, la blasa i José Mota

Aquesta nit a l'hora de José Mota es donarà una situació insòl·lita. Podrem veure junts a Punset (l'original), Punset (el de ficció) i la blasa (José Mota).

Per a que es feu una idea del que va a passar aci teniu un video del que ja va passar.


dimecres, 17 de març de 2010

Cinema en valencià 2010

L'ajuntament d'Alcoi conjuntament amb la Universitat Politècnica de València - Campus d'Alcoi -, organitzen l'edició Cinema en valencià de 2010.

Al Centre Cultural Mario Silvestre d'Alcoi, tindrà lloc tots els dijous (llevat de la primera i l'última que seran dimecres i aquells dijous que són festius a efectes escolars: setmana santa, festes de moros i cristians) del 17 de març fins al 27 de maig, la projecció d'una pel·lícula d'actualitat doblada en valencià.Les projeccions seran a les 20:00 hores i l'entrada és gratuïta.

Relació de projeccions:

17 de març - Millennium 1, Els homes que no estimaven les dones
25 de març - Mapa dels sons de Tòquio
15 d'abril - Tres dies amb la familia
29 d'abril - V.O.S.
13 de maig - UP
20 de maig - Millennium 2, La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina
26 de maig - Millennium 3, La reina al palau dels corrents d'aire

dimarts, 16 de març de 2010

La sinfonia de la Ciència

La sinfonia de la ciència és un projecte que tracta d'oferir coneiximents científics i filosòfics d'una manera musical.
Aquest primer video "La poesia de la realitat" pren les paraules de 12 científics de renom per a fer amb elles una composició musical molt original.
Vaig descobrir aquest projecte i video al blog de Pablo Bongiovanni, Educación, Comunicación y Tecnología. Moltes gràcies Pablo.
Al video podeu vorer a:

Michael Shermer, Jacob Bronowski, Carl Sagan, Neil deGrasse Tyson, Richard Dawkins, Jill Tarter, Lawrence Krauss, Richard Feynman, Brian Greene, Stephen Hawking, Carolyn Porco, i PZ Myers.

dilluns, 15 de març de 2010

Respostes a exàmens de l'ESO

No patiu, tot i que podria escriure un llibre amb les respostes donades pels alumnes a l'ESO en les àrees de Ciències, he escollit respostes verídiques a exàmens de l'ESO però en les que es coneix el pecat però no els pecadors/es. Circulen moltes més per Internet i de totes les matèries. Jo he seleccionat aquelles que tenen que veure amb les ciències.


Derivados de la leche: la vaca.


Derivados de la leche: el arroz con leche.


Estimulantes del sistema nervioso: el café, el tabaco y las mujeres.


Polígono: hombre de muchas mujeres.


La sal común: tiene un curioso sabor salado.


Ecosistemas: la tundra y la gaita.


Pediatra: medico de los pies.


Trabajo y energía: Trabajo es si cogemos una silla y la ponemos en otro sitio, energía es cuando la silla se levanta sola.


Brisa del mar: es una brisa húmeda y seca.


Un gusano que no sea la lombriz de tierra: la lombriz de mar.


Un marsupial: el chimpancé.


El oído interno: consta de utriculo y draculo.


Palabra derivada de luz: bombilla.


¿Conoces algún vegetal sin flores?: conozco.


Moluscos: son esos animales que se ven en los bares, por ejemplo el cangrejo.


La abeja: se divide en reina, obreras y "zagales".


Reptiles: son animales que se disuelven en el agua. Un reptil peligroso de España es el cocodrilo.


Calamar: se llama así porque cala los mares.


Movimientos del corazón: el corazón siempre está en movimiento, solo está parado en los cadáveres.


Volcanes: En Mallorca está el Teide. El agua de mar es solidificada y sale por el cráter.


Terremotos: son movimientos bruscos que se tragan a las personas.


Insectos: son una especie de aves pequeñísimas.


Arterias: son unos tubitos de plástico flexibles.


Fósiles: son unos señores muy antiguos.


Fósiles: son animales que se extraen de los grandes museos como el de Madrid.


Minerales: son animales sin vida.


Quién inventó el pararrayos: Frankenstein.


Insectos: el paludismo es producido por la mosca "SS".


Depuración del agua: Se hace por los rayos ultraviolentos.


Fases de la Luna: Luna llena, luna nueva y menos cuarto.


¿Qué es la atmósfera? La atmósfera es el sitio donde se encuentran los procesos atmosféricos como las nubes. En esta parte se producen los rayos sísmicos, que son aquellos que producen los terremotos y el temblamiento de tierra.


Movimientos del corazón: De rotación alrededor de sí mismo y de traslación alrededor del cuerpo.


Primera ley de Mendel: Mendel era un hombre que durante toda su vida se dedico al cruce de las plantas. De sus experiencias hizo un libro pero lo publican en una encuadernación mala y la gente no se enteró. Después de Mendel dos personas descubrieron lo mismo que él sin saberlo y vieron que habían perdido el tiempo inútilmente.


El mendelismo: Mendel trabajó mucho ayudado por caracoles.

Exàmens en "Vaya semanita"

Després d'una setmana passada plena d'exàmens, toca un moment d'humor per a oblidar-se de l'estrès. Una altra vegada, que millor que un video de "Vaya semanita" per a acompanyar-nos.

diumenge, 14 de març de 2010

Albert Einstein

També un 14 de març, però de 1879, va naixer Albert Einstein. Com ja sabeu va ser un físic d'origen alemany, que després es va nacionalitzar suís i estatunidenc, i està considerat el científic més important del segle XX.

Al 1915 va presentar la seua Teoria General de la Relativitat que va reformular per complet el concepte de gravetat.

Dies mundials

En els próxims dies 21, 22 i 23 de març celebrarem tres dies mundials molt importants en aquest any internacional de la Biodiversitat:

21 març: Dia forestal mundial

22 març: Dia mundial de l'aigua

23 març: Dia meteorològic mundial

Tots contra el canvi climàtic - Concurs de l'ONG Pau i Cooperació

La ONG Paz y Cooperación ha convocado el premio escolar Paz y Cooperación 2010, bajo el lema “Todos contra el cambio climático. Cuida tu planeta”. Una iniciativa con la que se pretende concienciar a los niños y jóvenes sobre la importancia de cuidar el entorno.El premio está dividido en cuatro categorías, según la edad de los participantes: hasta 6 años, de 7 a 12, de 13 a 16 y de 16 a 18 años.

A los más pequeños, bajo el lema “Cuida tu planeta”, se les invita a que dibujen como es el planeta en el que les gustaría vivir. Para los niños de 7 a 12 el concurso consiste en ilustrar un cartel que refleje acciones concretas que se pueden realizar para salvar el medio ambiente y salvar el planeta.

En el caso de los adolescentes de 13 a 16 años la propuesta es elaborar un mural en grupo, bajo el lema “Aprender a cooperar”, ya que el cuidado del planeta es una labor de todos que requiere una actitud de cooperación. Por último, los jóvenes de 16 a 18 años diseñarán una campaña de comunicación para concienciar sobre la necesidad de cuidar el planeta

El plazo de entrega de los trabajos concluye el 5 de julio de 2010. La dirección de envío de los mismos es:

Fundación Paz y Cooperación
C/ Meléndez Valdés, nº 68, 4º izq
28015 – MadridMés informació a http://www.peaceandcooperation.org

Félix Rodríguez de la Fuente
Félix Rodríguez de la Fuente

Fa trenta anys que ens va deixar i hui també fa anys del seu naiximent. Aquest home amb el seu espirit aventurer i gran amor per la natura, ens va apropar la natura en aquells ja mítics documentals de la sèrie "El hombre y la tierra".

Félix Rodríguez de la Fuente va naixer i va morir un 14 de març. Gran defensor de la fauna, flora i medi ambient. Google tampoc podia faltar a aquesta celebració i ho ha fet amb un nou doodle.
Igual les noves generacions no haveu sentit mai parlar d'ell. Per això he vullgut deixar-vos alguns videos i es feu una xicoteta idea de la gran tasca comunicativa que va dur a terme:

Felix i els llops:Felix i el linxI aquest ja mític de l'atac d'una àguila reial a una cabra:

divendres, 12 de març de 2010

Google recorda a les víctimes del 11 M

Un xicotet (que quasi no es veu) homenatge a les víctimes de l'onze de mars és el que podem trobar hui si visitem Google

dilluns, 8 de març de 2010

8 de març - Dia internacional de la dona

Com no podia ser d'una altra manera, des del blog del profe de Ciències també volem fer-nos resó d'aquest dia. I ho fem amb un xicotet homenatge a les 10 dones científiqes més importants de la historia segons L'Oreal i www.newscientist.com.
Com ja sabeu que m'agrada el cine (o cinema), he afegit els títols de pel·lícules basades en la seua vida o inspirades en elles. En alguns casos són títols difícils de trobar i en altres són inexistents.

María Sklodowska Curie

Investigadora pionera en els estudis de la radioactivitat.

Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Marie_Curie

Cine: Madame Curie (1943) de Mervyn LeRoy
Los méritos de Madame Curie (1997) de Claude PinoteauRosalind Franklin

Biofísica amb un paper destacat en el descobriment de l’estructura de l’ADN.

Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Rosalind_Franklin

Cine: Life Story (1987) de Mick Jackson
Rosalind Franklin: DNA’s Dark Lady (2003) de G. GlassmanHipàtia d’Alexandria

Filòsofa neoplatònica que va destacar en les matemàtiques i l’astronomia.

Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Hipàtia

Cine: Ágora (2009) de Alejandro AmenábarJocelyn Bell

Astrofísica nordirlandesa descobridora del primer radiosenyal d’un pulsar.

Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Jocelyn_Bell

Cine: Contact (1997) de Robert ZemeckisAda Lovelace

Única filla legítima del poeta anglés Lord Byron i que va ser la primera programadora en la història dels computadors.

Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Ada_Lovelace

Cine: Conceiving Ada (1997) de Lynn Hershman-LeesonLise Meitner

Física austríaca que estudià la radioactivitat i la física nuclear. Tingué un paper clau en el descobriment i explicació de la fissió nuclear. També va descobrir l’element químic: Protactini

Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Lise_Meitner

Cine: The Path to Nuclear Fission: The Story of Lise Meitner and Otto HahnDorothy Crowfoot Hodgkin

Química pionera en l’aplicació dels raigs X per a conèixer l’estructura de substàncies d’interes bioquímic.

Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Dorothy_Crowfoot_Hodgkin

Cine:Marie-Sophie Germain

Matemàtica francesa destacada per la seua aportació a la teoria dels números.

Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Sophie_Germain

Cine:Rachel Carson

Considerada la iniciadora del moviment ecologista als Estats Units, va demostrar en els seus escrits els efectes nocius dels insecticides tipus DDT en la cadena tròfica.

Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Rachel_Carson

Cine: A sense of wonder (2008) de Christopher MongerJane Goodall

Primatòloga, etnòloga i antropòloga anglesa coneguda pels seus estudis sobre la socialització del ximpanzé

Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Jane_Goodall

Cine: Los chimpancés salvajes de Jane Goodall (2002) de D. LickleyI també hi ha d’espanyoles, que tot i no ser tan famoses com aquestes 10, si que són molt importants i moltes d'elles encara estan en actiu.
Algunes d’aquestes són: Josefa Molera (Química), Dolores García Pineda (Farmacia i Bioquímica), Josefina Castellví (Biologa i Oceanografa), Olga García Riquelme (Física), María Cáscales (Farmacia), Griselda Pascual (Matemàtiques), Flora de Pablo (Medicina), etc.

Més informació a: http://comunidad.terra.es/blogs/mujerescientificas/default.aspx

Adictes a Internet

La policia sud-coreana va arrestar el passat 2 de març a un matrimoni addicte als jocs d'internet i que van deixar morir d'inanició (de fam, per desnutrició) la seva nena de tres mesos, segons va informar l'Agència Yonhag. Aquesta noticia de la que es va fer resó diversos mitjans de comunicació del nostre pais, ens ha deixat horroritzats.

Després de passar la nit en un cibercafè amb jocs en línia, la parella-que es va conèixer a la Xarxa-, va trobar morta a la seva filla i va decidir fugir. Segons la policia, la parella, deixava habitualment la seva filla de poca edat sola a casa per anar a un cibercafè a prop de sa casa on passaven hores jugant a internet.

El passat setembre el matrimoni va trobar la seva filla morta en tornar a casa, després de passar la nit davant de l'ordinador amb jocs en línia. En un principi, la parella va avisar la policia però, després de les sospites dels investigadors per l'extremada primesa de la nena, a la qual es va practicar una anàlisi forense, van decidir fugar-se.

Els dos sud-coreans van ser arrestats dimarts passat a la província de Gyeonggi, propera a Seül. Segons la policia, la parella es passava més de dotze hores diàries jugant en línia i tan sols donaven biberó a la nena una vegada al dia.És un cas aïllat? No. L'addicció a jocs d'internet és un problema social a Corea del Sud on s'han donat diversos casos similars, com el d'un home de 22 anys que va ser arrestat al febrer per matar a sa mare després d'una baralla per la seua addicció als jocs en línia. A la China on hi ha quasi 20 milions d’usuaris d’internet, es calcula que el 13% (2,3 milions de xinesos) són adictes a ella.

Recentment, un home de 32 anys va morir en un cibercafè després d'estar cinc dies seguits connectat a internet, sense dedicar temps per a beure o menjar. I en 2007 als Estats Units una altra parella va ser arrestada i està complint 12 anys de presó per deixar morir a la seua filla de fam mentre ells jugaben a Dungeons & Dragons per Internet.

Com és possible que els humans arribem a aquestos extrems? Surrealisme? No, per desgràcia és la pura realitat, així que a veure que fem, que si no vindrà el “tio de la vara” i dirà això de “S’us voy a crujir vivooossss!!!”.

divendres, 5 de març de 2010

Blog Plurilingüe i internacional gràcies a Google Chrome

Si navegues amb Google Chrome, aquest et mostra una opció de traduir el blog quan entres en ell. Chrome reconeix que el blog està en valencià i et proposa traduir-lo a més d'una trentena d'idiomes.

D'aquesta manera si no parles valencià i el teu idioma és el tailandés, només tens que dir-li-ho a Google Chrome i en qüestió de dos segons, voilà!!, ja el tens en tailandés.
Hem fet algunes probes i funciona prou bé. Ací teniu una mostra en castellà, xinés i rus, a més de l'anterior en tailandés.


A bientôt. See you. Fins una altra. Hasta luego. Arrivederci.

dijous, 4 de març de 2010

Internet i el fracas escolar

A un periòdic regional, hui es fan resó d'un noticia que dona que pensar:

"La adicción a Internet, a los videojuegos y a la televisión, y la falta de comunicación con los padres está causando casos de fracaso escolar"

Entre les coses que es comenten a l'article, he extret uns deu punts que no podem ignorar i són els següents:

1.- «en casa ya no manda el padre o la madre sino la tele».

2.- «cada vez están más enganchados» a estos medios, y mientras se está produciendo una «dejación por parte de las familias».

3.- el coeficiente intelectual de los adolescentes es menor que hace 30 años

4.- la comunicación basada en mensajes de texto y e-mail produce una reducción temporal de la capacidad intelectual.

5.- los estudiantes actualmente hacen trabajos «copiando y pegando párrafos» de Internet, lo que está empobreciendo su vocabulario y nivel de comprensión.

6.- Con la televisión hay incluso una actitud más pasiva y está logrando cambiar los valores dando paso al predominio del consumismo, el placer, la superficialidad, la falta de diálogo, la poca tolerancia...

7.- «Hay muchísimas excepciones pero en general a los chavales de la ESO les falta perseverar, tener iniciativa y esfuerzo. Les gusta figurar mucho y tener»

8.- sería necesario y urgente enseñar a los adolescentes a utilizar estas tecnologías aplicando criterios de «dónde, cuándo y qué» ver diariamente.

9.- está comprobado que a más consumo de televisión, peores notas escolares.

10.- un alumno le contesta a un profesor que para que servían los estudios cuando un personaje de televisión que había generado polémica por insultar al público estaba recibiendo ofertas de contratos.

I tu, què penses de tot açò?Deixa els teus comentaris o bé, contesta a la enquesta de la dreta

Si vols llegir la noticia completa, segueix aquest enllaç:

http://www.laverdad.es/alicante/v/20100304/provincia/coeficiente-intelectual-alumno-reducido-20100304.html

Entrada número 50, proximitat a les 1000 visites, i la primera visita des de l'altre costat de l'Atlàntic

Hui som nosaltres els que estem d'enhorabona i per diversos motius:

- Aquesta és l'entrada número 50 a aquest blog del profe de ciències.

- Estem molt pròxims d'aconseguir les 1000 visites al blog.

- Hui també s'ha produït la primera visita d'un usuari des de fora d'Espanya, concretament des de l'altre costat de l'Atlàntic, des de Lima (Perú).

Tot açò ens dona ànim per a continuar treballant.

Moltes gràcies a tots/es.

L'arc de Sant Martí ahir al barri

Ahir a les 18:35 de la vesprada vam poder veure l'arc de Sant Martí al barri de la zona nord d'Alcoi.
Es va donar la casualitat de que hi havien clars amb el sol fora i nuvols deixant caure una fina plutja. "Plou i fa Sol"
Fruit d'açò és l'aparició breu de l'arc de Sant Martí.

Tal i com diu la wikipèdia:

L'arc de Sant Martí, pont de Sant Martí, ratlla de Sant Martí, arc de Sant Joan, arc iris, arc del cel, iris és un fenomen òptic que consisteix en fer visibles, al cel, tots els colors de l'espectre de la llum (vermell, taronja, groc, verd, blau, indi i morat) quan aquesta es refracta i reflecteix a les gotes d'aigua en suspensió en l'atmosfera.

Ací teniu unes fotos d'ahir per la vesprada.


332 aniversari del naiximent d'Antonio Vivaldi

Google celebra hui el 332 aniversari del naiximent d'Antonio Vivaldi amb un nou doodle.


Vancouver 2010

Com sabeu diumenge passat, van acabar les Olimpiades d'hivern a Vancouver (Canada).
Bé, per a no dir mentires, encara queden els jocs paraolímpics d'hivern.
I com ja vaig mencionar en una anterior entrada, Google ho va celebrar amb diversos doodles.
Em quedaba posar-ne uns quants, així que ací els teniu tots.

dimarts, 2 de març de 2010

Concurs de dibuix - 2010 Any internacional de la Biodiversitat

Bayer y el Programa de las Naciones Unidas para el Medio Ambiente (PNUMA) organizan conjuntamente el 19º concurso internacional de dibujo para niños cuyo tema es "Biodiversidad: conectando con la naturaleza".

Por ello, les invita a participar en el tema de la diversidad animal y vegetal, y las medidas que se necesitan para protegerla.

Los niños deben tener a fecha del 5 de junio de 2010 (día mundial del medio ambiente) un mínimo de 6 años y un máximo de 14 años de edad.

Enviar los dibujos antes del 30 de marzo de 2010 a:

Departamento Comunicación Corporativa
Bayer Hispania, S.L.
Avda. Baix Llobregat, 3-5
08970 Sant Joan Despí - Barcelona (España)Para más información: Tel. 93 228 40 00

http://www.bayer.es/ebbsc/cms/es/Nuestro_compromiso/2009_Concurso_infantil.html